Varför borde manbesöka Jekaterinburg?

Jekaterinburg är en jättefinstad i mitten av hela Ryssland! Den ligger vid Uralbergen och ärgrundad 1721 av tsar Peter I av Ryssland och uppkallad efter hans maka. Jekaterinburg har intressant och stor historia och nu är staden Rysslands fjärde största.

Vår stad är mycket känd bland turister som åkertåglängs Transsibiriska järnvägen –  världens längsta järnväg. Jekaterinburg ligger mellan Europa och Asien och man kan säga att Jekaterinburg är huvudstaden av Eurasien. Vilken spännande platsvi har!

Jekaterinburg har en viktig historisk betydelse för Ryssland. Några historiska händelser tilldrog sig här och ändraderyska historien. Den 17 juli 1918 mördades i Jekaterinburg Rysslands siste tsar Nikolaj II och hela hans familj. Och nu har vi ett heligtställesom är mest känt bland troende människor. Härifrån kommer många kända personer som Pavel Datsiuk och Pavel Bazjov. Boris Jeltsin som var förste presidenten av Ryssland studerade vid vårt universitet. Nu har vi ett stort och känt museum av honom vilket ni borde besöka när ni kommer till Jekaterinburg.

Staden har fin arkitektur av olika stilar och tider. Moderna och höga skyskrapor, lakonisk konstruktivism som var mycket populär undersovetiska tiden, fina herrgårdar från 1800-talet med fängslande legender och traditionella ryska hus av trä i stadscentrum.

Jekaterinburg har mycket att titta på och vi väntar på er!

To order  Excursions About Ekaterinburg  Tours